Äänestämättä jättäminen on avoin valtakirja muille!

Julkaistu:

Tämä on mielipidekirjoitus, mielipiteet ovat kirjoittajan omat.

Vaalit.Maaret Laakso kirjoitti tärkeästä asiasta PK:ssa (13.1.2022). Hän kehotti kaikkia äänestämään aluevaaleissa. Hän totesi, että äänestämättä jättävät antavan vapaan päätösvallan muille omia palveluitaan koskevissa asioissa. Aluevaaleissa valitaan 79-jäseninen aluevaltuusto ja sen tekemät päätökset vaikuttavat ihan jokaiseen. Päätökset koskevat mm. palveluverkkoa. Aluevaltuustot aloittavat 1.3.2022 ja alkavat rakentamaan vauhdilla hyvinvointialueen palvelukokonaisuutta.

Kuten em. kirjoituksessakin kysyttiin, etkö tosiaankaan halua vaikuttaa siihen, millaisia päätöksiä sosiaali- ja terveys- tai palo- ja pelastuspalveluista tehdään jatkossa? Nämä päätökset koskevat mm. sitä, kuka ja missä palvelusi tuottaa, ovatko ne nykytasoisia vai jotain muuta jne. Etkö sittenkin halua vaikuttaa omalla äänelläsi?

Jos joku miettii, ettei yksi ääni vaikuta, niin Laakson tavoin totean, että joskus se on ollut tosi pienestä kiinni. Eli yksikin ääni on merkityksellinen ja arvokas! Jos heitä on paljon, jotka ajattelevat, ettei minun ääneni vaikuta, niin sitten onkin jo valtava määrä avoimia valtakirjoja annettu niille, jotka äänestävät!

Valitettavasti äänestämättä jättäminen osuu useammin niihin, jotka käyttävät julkisia sote-palveluita, joista näissä vaaleissa on kyse. Totean, kuten Maaret Laaksokin, jos käytät julkisia sote-palveluita – äänestä!

Äänestät sitten ketä tahansa ehdokasta, niin lue tai kysy, mitä hän ajattelee näistä asioista – lähipalvelut, palvelusetelit, ulkoistamiset, yhtiöittämiset, palvelujen laatu ja saatavuus.

Äänestä – sillä äänelläsi vaikutat omien palvelujesi tulevaisuudesta!

Mikaela Luoma

Aluevaaliehdokas

SDP