Suosikkikisa järjestetään jälleen – Ankat uitetaan Paraisten päivinä

Racedags. Snart får ankorna simma i sundet. Från vänster: Rabbe Holmberg, Annika Gustafsson och Henrik Karlstedt.
Julkaistu:
Jännittävä kilpailu. Pian ankat uivat. Vasemmalta: Rabbe Holmberg, Annika Gustafsson ja Henrik Karlstedt. Kuva: Malin Johansson.

Viime vuoden Ankanuitto keräsi satoja katsojia ja tänä vuonna hyväntekeväisyystempaus järjestetään jälleen lauantaina 8. kesä-kuuta Paraisten päivien yhteydessä.

Paraisten Rotaryklubi järjestää tänäkin vuonna suositun Ankanuiton, joka oli viime vuonna yleisömenestys, kun Kirkkosuntiin päästettiin tuhat muovisia ankkaa kilpailemaan voitosta hyväntekeväisyystempussa. Tänä vuonna ankkojen määrä on nostettu 1500:aan ja konsepti on sama. Jokainen, joka haluaa osallistua arvontaan, ”adoptoi” ankan tietyllä numerolla ja lauantaina kello 11 ankat vapautetaan sunttiin.

– Saimme viime vuonna paljon positiivista palautetta ja toiveita kilpailun järjestämisestä uudelleen, kertoo Annika Gustafsson Paraisten Rotaryklubista.

"Tyhjensimme koko Malmin ihmisistä"

Järjestäjät haluavat tapahtumasta perhejuhlan, ja siinä he onnistuivat viime vuonna.

– Tyhjensimme koko Malmin ihmisistä, kertoo rotari Henrik Karlstedt.

Arpamyynti on jo käynnissä ja arpoja ??on saatavilla Keloveestä, Nicolos&Nicolinasta, Mon Amista ja Åbolands Fastigheteristä tai suoraan Rotaryn jäseniltä. Arpoja ??myydään myös paikan päällä lauantaina noin klo 10.30 asti. Liput voi maksaa käteisellä tai MobilePaylla.

Kirkkosuntti on suljettu Ankanuiton aikana

Järjestäjät toivovat vierailijoiden antavan anteeksi sen, että kilpailun järjestämispaikalla Kirkkosillalla ja Runeberginsillalla tulee olemaan ruuhkaa. Missä päässä lähtö ja maali sijaitsevat selviää vasta kun tiedetään, mistä suunnasta tuuli puhaltaa. Paraisten VPK avustaa veneellä Suntissa ja valvoo tapahtumaa yhdessä rotareiden ja muiden kanssa.

– Kirkkosuntti on suljettu Ankanuiton aikana 8. kesäkuuta noin klo 10.30 alkaen ja niin kauan kuin kilpailu on käynnissä, sanoo Paraisten Rotaryklubin puheenjohtaja Rabbe Holmberg.

Gustafsson korostaa, että kaikkien tarvittavien lupien järjestämiseen on käytetty paljon aikaa ja lähettää Paraisten kaupungille vetoomuksen, että ensi vuonna tehtäisiin yhteinen lupahakemus Paraisten päivien osalta.

– Se säästäisi meille paljon aikaa.

Pääpalkintona on tänäkin vuonna Crescent-sähköpyörä ja palkintoja jaetaan kahdeksalle ensimmäiselle. Kaikkien kilpailuun osallistuneiden kesken arvotaan myös kolme stream boxia. Tapahtuman tulot menevät Paraisten perheiden ja nuorten hyvinvoinnin tukemiseen. Paraisten Rotaryklubi on kiitollinen sponsoreille, jotka mahdollistavat tällaisen tapahtuman. Ankanuittoa tukevat Pargas Service Center, Praktia, Kelovee, Partel, Hunger & Törst, Kamu, Nicolos&Nicolina, Reimari ja Archipelago Design Shop.

Malin Johansson

Käännös: Tuuli Meriläinen