Johanna on työskennellyt Café Kajutanissa 30 vuotta

En kvinna står framför en byggnad.
Johanna Lehto.
Julkaistu:

Perjantai on vierähtänyt iltapäivään ja Johanna Lehto voi hengittää pitkän päivän jälkeen vierassatamassa sijaitsevassa Café Kajutanissa. Tänä vuonna tulee kuluneeksi 30 vuotta yrityksen perustamisesta. Aluksi kahvila sijaitsi Reimarissa, ja sen jälkeen S-marketissa lähes 20 vuotta. Viimeiset neljä vuotta kahvila on toiminut vierassatamassa.

– Kaikista paikoista tämä on ollut paras koska voimme tehdä mitä haluamme, esimerkiksi järjestää erilaisia ​​tapahtumia, kuten syntymäpäiviä, Johanna sanoo.

Johanna kertoo, että hänellä on hänen itsensä lisäksi viisi työntekijää yrityksessä. Useat perheenjäsenet työskentelevät yrityksessä, muun muassa vanhin poika on kokki, yksi tyttäristä työskentelee keittiössä ja yksi auttaa paperityöiden kanssa. Nuorin poika hoitaa ruokatoimituksia.

– Lisäksi kesällä lapsenlapsista kaksi oli täällä kesätöissä.

Hän lisää, että Kajutanilla oli kesän aikana kymmenen kesätyöntekijää, koska sesonkiaikana tarvitaan paljon henkilökuntaa. Café Kajutanissa on tarjolla sekä lounas- että à la carte -annoksia, ja Johanna arvioi, että päivittäinen ruokailijamäärä kesällä voi olla 150.

– Asiakkaamme pitävät kyllä kaikista ruoistamme. Tarjolla on paljon hampurilaisia, pihvejä ja kalaa, mutta myös kasvisruokia, Johanna kertoo.

Lisäksi Café Kajutan kuljettaa ruoka-annoksia kotiin useaan kotitaloukseen.

– Teemme ruokalistan kahdeksi viikoksi eteenpäin ja sen jälkeen voi tilata listalta ruokaa, jonka toimitamme asiakkaalle kotiin. Autamme muun muassa vanhuksia sillä tavalla, Johanna sanoo.

Johanna on työskennellyt ruoan parissa pienestä pitäen. Hänen äitinsä teki ruokaa Tommys barissa, rakennuksessa, jossa Matmalmen @Eva on tänään, ja Johanna työskenteli tarjoilijana.

Kahta samanlaista päivää Café Kajutanissa ei ole.

– Työ on mielenkiintoista ja monipuolista. Ja pidän yhteydenpidosta asiakkaisiin.

Johanna Lehto, 62 vuotta

  • Työ: pyörittää Paraisten vierassatamassa maanantaista lauantaihin avoinna olevaa Café Kajutania, hoitaa sataman bensanmyyntiä ja imutyhjennyspistettä, vuokraa sup-lautoja ja kajakkeja. Yritys siirtyi vierassatamaan 2019, nimettiin Vuoden yritykseksi 2020.
  • Perhe: aviomies, viisi lasta ja seitsemän lastenlasta
  • Lempiruoka ja -juoma: perunamuusi sianlihakastikkeella, juomaksi maito tai vesi
  • Vapaa-aika: katselee televisiota ja käy kävelyllä
Reporter/Toimittaja - Pargas Kungörelser/Paraisten Kuulutukset (Skärgården/Saaristo)
Julkaistu: