Vikbon Torpan happamat remmit otti kultaa artesaaniruokien SM-kisoissa

Burk med hemlagade äppelremmar
Remmarna av äppelmos föll juryn i smaken. Foto: Privat
Burk med hemlagade äppelremmar
Happamat remmit 2020. Kuva: Yksityinen
Julkaistu:

Kun artesaaniruokien mestaruuskisat järjestettiin hiljattain Raisiossa, tuli yksi kultamitali Paraisille.

Vikbon Torpan Titti Edfelt voitti kultaa snacks-sarjassa happamilla remmeillään.

Hän on ottanut osaa aikaisemminkin ja voittanut ja happamissa remmeissä on kolme eri kuivatusta omenasoseesta tehtyä makua.

Hiljainen karkki elokuvissa

Ne eivät sisällä yhtään lisättyä sokeria.

– Se on hiljainen karkki syötäväksi elokuvissa, hän sanoo.

Osallistujat kilpailivat kymmenessä eri kategoriassa, kaikkea juomista snackseihin leivonnaisiin ja sienituotteisiin.

Lähes seitsemänkymmentä lähiruokayritystä otti osaa kilpailuihin.

Kvinna med munskydd
Margot Vikström oli yksi tuomariston jäsenistä. Kuva: Alexandra Granberg

Margot Vikström, nauvolainen ja lähiruokaprojekti KulTan vastaava, oli yksi tuomariston jäsenistä.

– On tärkeää löytää sisällössä mainitut maut, sekä mausteiden että ainesosien on tultava esille.

Palaute on tärkeää

Artesaaniruokien SM-kisat järjestettiin viidettä kertaa.

Seuraavan kerran Suomen mestaruuskisat järjestetään Ahvenanmaalla ja sen jälkeen Lappeenrannassa.

Kilpailun tarkoituksena on edistää artesaaniruokia ja niiden kehitystä. Palaute on tärkeää osanottajille, jotka haluavat kehittää tuotteitaan.

– Jossakin vaiheessa ihmiset ovat uskoneet omaan tuotteeseensa siten, että se on se, joka vie minut lähemmäs miljoonaa. Asiakkaat antavat palautetta, mutta se on ehkä hieman kohteliasta. Täällä saa tietää, mitä mieltä he ovat, sanoo Edfelt.