Casimir muutti harrastuksensa työksi

Tervetuloa! Casimir Heinonen pitää oven auki vastaperustettuun Spelivinkki-yritykseensä.
Julkaistu:
Tervetuloa! Casimir Heinonen pitää oven auki vastaperustettuun Spelivinkki-yritykseensä. Kuva: Malin Johansson.

Lautapelikauppa Spelivinkki avasi ovensa 15. toukokuuta ja ensimmäiset asiakkaat ovat jo löytäneet sekä Pjukalaan että verkkokauppaan.

– Tervetuloa peremmälle, tervehtii Casimir Heinonen ja pitää oven auki vastaperustettuun Spelivinkki-yritykseensä.

Lautapelikauppa löytyy Pjukalan kylästä

Lautapelikauppa löytyy Paraisilta Pjukalan kylästä vanhasta kansanopistosta, joka on noin kolmen kilometrin päässä Paraisten keskustasta. Vanhan koulutalon ovessa on Spelivinkin logo, joka on Casimirin sedän luoma. Casimir on muuttanut yhden koulutalon vanhoista luokkahuoneista myymäläksi, ja täältä löytyy noin 60 erilaista lautapeliä kaiken ikäisille. Lisäksi hän pitää verkkokauppaa.

– Se oli luultavasti yliopistossa opiskellessa, jolloin minusta tuli todella innokas lautapelaaja.

"Kotona pelasimme usein Palkkapäivää"

Casimir kertoo, että hän ja hänen ystävänsä tapasivat usein opintojen aikana pelatakseen yhdessä. Aluksi pelattiin pääasiassa klassisia pelejä, ja lopulta siirryttiin kehittyneempiin lautapeleihin, kuten roolipeleihin. Casimir piti kuitenkin pelaamisesta jo lapsuudessa ja hän kertoo, että hänen isänsä on aina ollut innostunut lautapeleistä.

– Kotona pelasimme usein "Palkkapäivää", Casimir muistelee.

Lähtölaukaus Casimirin yritykselle oli viime syksynä Turussa järjestetty yrittäjyyskurssi. Kurssinjohtaja rohkaisi häntä perustamaan oman yrityksen ja vähitellen Casimir ryhtyi suunnittelemaan yritystään ja rakensi yhdessä ystävän kanssa verkkokaupan.

– Se ei ollut helppoa, mutta ajattelin, että selviän tästä.

Valikoimasta löytyy myös palapelejä

Myymälän valikoimasta löytyy kaikkea suosituista lastenpeleistä kuten "Choko" ja "Kanin Loikka" edistyneempiin peleihin, joissa opitaan pelaamaan shakkia ja ratkomaan erilaisia ??pulmia seurapeleihin ja klassisiin lautapeleihin. Spelivinkin valikoimasta löytyy myös palapelejä.

Casimir aikoo järjestää lautapeli-iltoja koulun tiloissa, mikäli kiinnostusta löytyy, ja hän kertoo, että joukko innokkaita pelaajia on jo ottanut häneen yhteyttä. Myymälän viralliset avajaiset ovat 31. toukokuuta, jolloin tarjolla on juomia ja pientä purtavaa. Tapahtuma kestää koko päivän ja voi tulla ja mennä miten haluaa, Casimir sanoo, mutta hän toivoo, että avajaisiin ilmoittaudutaan etukäteen.

Casimir Heinonen

Ikä: 31

Asuu: Paraisten Pjukalassa

Koulutus: kieli- ja kirjallisuusopintoja Åbo Akademissa

Perhe: vaimo ja lapsi

Työ: johtaa yritystä Spelivink Oy

Harrastukset: lautapelien pelaaminen, kirjoittaa mielellään vapaa-ajallaan

Suosikkilautapeli: Terraforming Mars

Ajankohtaista: on perustanut Spelivinkki-lautapelikaupan. Yrityksellä on sekä verkkokauppa että fyysinen myymälä Paraisten Pjukalassa. Liikkeen aukioloajat: ma–torstai 10–19, pe–lauantai 10–18. Osoite: Pjukalantie 134, Parainen. Verkkokauppa löytyy täältä: www.spelivinkki.fi

Malin Johansson

Käännös: Tuuli Meriläinen