Katuruokakarnevaali houkuttelee kävijöitä Paraisten keskustaan

Det var soligt på onsdagsförmiddagen då PK var på besök. Bild: Linn Turkki
Julkaistu:
Katuruokakarnevaalilata saa muun muassa belgialaisia vohveleita. Kuva: Linn Turkki.

Katuruokakarnevaali avattiin Paraisilla tänään, ja vielä huomenna ehtii maistamaan tarjolla olevaa ruokaa.

Paraisten keskustasta järjestetään juuri nyt katuruokakarnevaalit, jonka järjestäjänä toimii Katuruoka Karnevaalit ry -niminen yhdistys. Katuruokatapahtuma matkustaa ympäri Suomea ja tavoitteena on tutustuttaa ihmiset katuruokakulttuuriin. Tarjolla on useita erilaisia ruokalajeja, kaikkea kotimaisesta kansainväliseen.

– Olemme ylpeitä voidessamme tarjota kävijöille unohtumattomia makuelämyksiä, ja mahdollisuuden viettää aikaa yhdessä nauttien laadukkaasta katuruoasta, sanoo yhdistyksen puheenjohtaja Petri Herrala.

Tapahtuma on ilmainen, ja ruuan lisäksi tapahtumissa on aina lapsille suunnattu tivoli.

Tarjolla on useita erilaisia ruokalajeja

Katuruokakarnevaaleilla kävijät voivat maistaa kaikkea hampurilaisista, thaimaalaisesta ruuasta ja perinteistä makkaraperunoista, belgialaisiin vohveleihin ja italialaiseen gelatoon.

Mikäli noudattaa erikoisruokavaliota, kannattaa jo etukäteen vilkaista karnevaalin kotisivuja, sillä sieltä löytyy kätevä lista siitä, mistä saa esimerkiksi gluteenitonta tai kasvisruokaa.

Kun karnevaali avattiin tänään kello 11 aikoihin, näytti ensiksi melko hiljaiselta, mutta melko nopeasti vieraita alkoi ilmestyä paikalle.  Karnevaali järjestetään pysäköintialueella VPK:n talon edessä, ja lasten tivoli löytyy toiselta puolelta tietä torilta.

Suosittu possu. Kokonaisena savustettu possu vaikutti kiinnostavan ihmisiä. Kuva: Linn Turkki

Kirsi Heikkilä Turusta ja Marja Turunen Kaarinasta kertovat että he tulivat Paraisille karnevaalin takia. He aloittivat vierailun katselemalla mitä kaikkea karnevaalilla oli tarjolla. Heitä kiinnosti eniten Vartaassa-myyntikoju, jossa oli tarjolla muun muassa kokonaisena savustettua possua. Heikkilä ja Turunen eivät olleet ainoat joita tämä kiinnosti, sillä myyntikojun ympärille kerääntyi nopeasti ihmisiä.

– Otetaan sitten ehkä belgialaiset vohvelit jälkiruuaksi, he sanovat.

Kirsi Heikkilä (vasemmalla) ja Marja Turunen. Bild: Linn Turkki

Yleisesti ottaen heidän mielestä karnevaalilla oli mukava tunnelma ja moni löytää varmasti jotain mielenkiintoista maisteltavaa sieltä.

Myyjä Krista Salminen Leipomo Keri-Hyvän kojusta kertoo myyvänsä muun muassa karjalanpiirakoita, lörtsyjä ja kalakukkoa Itä-Suomesta. PK:n vieraillessa karnevaalilla heti aamupäivästä, Salmisella oli jo ehtinyt käydä muutama asiakas. Tosin kokemuksen mukaan hänen tuotteita yleensä haetaan mukaan vasta kotimatkalla.

– Toivon että meillä olisi paljon kävijöitä, hän sanoo.

Krista Salminen myy ruokia Itä-Suomesta. Kuva: Linn Turkki

Katuruokakarnevaali on Paraisilla vielä tänään torstaina ja on avoinna kello 11–20.

Lisätietoja löytyy esimerkiksi tapahtuman verkkosivuilta, www.katuruokakarnevaalit.fi.

Linn Turkki