Kuka leipoo Paraisten parhaat piparkakut?
Nyt kuuluisat Paraisten piparkakut on tarkoitus herättää henkiin, ja työryhmä, jossa on edustajia Paraisten kaupungista, Vanhan Malmin asukasyhdistyksestä, Pargas Marthaföreningistä ja Paraisten kotiseutuyhdistyksestä, julistaa piparkakkukilpailun avatuksi. Kilpailu on kaikille avoin, ja muoto on vapaa. Voittaja julkistetaan Vanhan Malmin markkinoilla lauantaina 10. joulukuuta.
Perinteinen Paraisten piparkakku on 9-sakarainen
Kilpailu alkaa tänään 10.11. ja jatkuu 1.12. asti. Piparkakkupäivänä 9.12 tuomaristo kokoontuu maistamaan piparkakkuja. Voittaja julkistetaan Vanhan Malmin torilla lauantaina 10.12. Perinteinen Paraisten piparkakku on 9-sakarainen, mutta kilpailussa muoto on vapaa, vaikkakin tiettyä maksimikokoa täytyy noudattaa. Kilpailu on avoin kaikille.
– Haluamme jälleen kerran korostaa piparkakkua Paraisten symbolina. Samalla haluamme haastaa myös muut paikalliset toimijat jälleen kerran kiinnittämään huomiota piparkakkuun ja nostamaan Paraisten pippurikakkua esille eri yhteyksissä, kertoo hankkeeseen kaupungin puolelta osallistuva Linda Baarman.
Maku on ratkaiseva tekijä
Maku on ratkaiseva tekijä kilpailussa, eikä ulkonäöllä ole niin suurta merkitystä. Jokaisen kilpailuun osallistuvan tulee myös lähettää reseptinsä kilpailuun, ja työryhmä vahvistaa, että resepti jää työryhmälle, eikä sitä julkaista, jos leipuri haluaa pitää sen salassa. Tuomaristo koostuu viidestä järjestäjien edustajasta: Magnus Sundman (puheenjohtaja), Patrik Lindström, Eivor Nyqvist, Tarja Suomi ja Linda Baarman. Kilpailun voittaja palkitaan kiertopalkinnolla, joka on puinen 9-sakarainen piparkakku, ja voittajan nimi kaiverretaan myös palkintoon.
– Magnus Sundman valitsee voittajan torilla, ja hän selittää myös lyhyesti Paraisten piparkakkujen alkuperää, selittää Lena Långbacka Paraisten kotiseutuyhdistyksestä.
Työryhmä toivoo vilkasta osallistumista
Oman panoksen kilpailuun, eli 10 piparkakkua ja reseptin sisältävän kokonaisuuden, voi jättää kaupungintalolle 8.12. klo 16.30–18.00 kirjaston sisäänkäynnin luo. Tarkemmat kuvaukset löytyvät kaupungin verkkosivuilla ja sosiaalisessa mediassa julkaistusta ilmoittautumislomakkeesta. Ilmoittautua voi myös sähköpostitse kotiseutuyhdistykselle: l.langbacka@parnet.fi
Työryhmä toivoo vilkasta osallistumista yksityishenkilöiltä, ??yhdistyksiltä ja järjestöiltä, ??koululuokilta ja muilta ryhmiltä ja yrityksiltä.
Malin Johansson
käännös: Tuuli Meriläinen