Nauvon sadonkorjuumarkkinoilla entistä enemmän myyjiä

Man och kvinna står vid marknadsbord och säljer tomater och chili.
Viime vuonna Herman och Annika Haapman möivät tomaatteja ja chiliä sadonkorjuumarkkinoilla. Tänä vuonna he järjestävät avoimien ovien tilaisuuden Tackorkin Paratiisissa sunnuntaina. Kuva: arkisto/Tuuli Meriläinen
Julkaistu:

Lauantaina Sadonkorjuujuhlan markkinoilla tarjolla on runsas valikoima tuotteita. Sunnuntaina juhla jatkuu Avoimet tilat -tapahtumalla.

Lauantaina klo 10–15 on taas perinteisten saaristomarkkinoiden aika, kun Nauvon Eteläsatama täyttyy myyjistä ja näytteilleasettajista.

Herkkuja ja käsitöitä

Anna Gröning, joka yhdessä Jasmine Biströmin kanssa vastaa tapahtuman järjestelyistä Pro Nauvon puolesta, kertoo, että torilla on myyjiä hieman enemmän kuin viime vuonna.

– Meillä on nyt reilu 40 myyjää ilmoittautuneena. Ilmoittautumisaika on mennyt myyjien osalta umpeen, mutta jos joku vielä haluaa mukaan, niin voimme varmaan ottaa mukaan jonkun lisää.

– Kuten ennenkin, pääpaino on lähiruoassa ja paikallisessa käsityössä, Gröning sanoo.

Koreja paikan päällä

Torilta löydät tuotteita kuten kauden vihanneksia, leivonnaisia, juustoja, lihaa, kalaa, omenamehua sekä käsitöitä, kuten neule- ja huovutettuja tuotteita. Thorbjörn Jansson myy käsintehtyjä koreja, joita hän voi valmistaa myös paikan päällä torilla.

– Tänä vuonna myydään myös vähän enemmän ruokaa, jota voi syödä paikan päällä. B valmistaa sadonkorjuupyttipannua ja Kyrkbackens skolan viidennen luokan oppilaat paistavat vohveleita.

Useat yhdistykset kertovat toiminnastaan. Luvassa on myös pieniä kilpailuja ja pelejä, esimerkiksi kilpailu, jossa pitää yrittää lyödä naula lankkuun mahdollisimman vähillä vasaraniskuilla ja kilpailu, jossa tulee arvata kurpitsan paino. Lapsille järjestetään myös keppihevoshyppykilpailu ja säkkihyppyä sekä hevosenkengänheittokisa.

– Markkinoilla mielialaa kohotetaan myös elävällä musiikilla ja lauantaina meitä viihdyttää Skarvbandet, Gröning sanoo.

Tapahtumaan osallistuu joitain paikallisia ravintoloita, esimerkiksi Minttus bar & kök tarjoaa sadonkorjuun juhlamenuun.

Avoimet ovet Nauvossa ja Paraisilla

Sunnuntaina 15. syyskuuta Saariston sadonkorjuujuhla jatkuu Avoimet tilat -tapahtumalla, jolloin maatalousyrittäjät pitävät avoimien ovien päivän ja kertovat toiminnastaan klo 10–16.

Tänä vuonna mukana on vain neljä maatilaa, joista kolme Nauvossa: omia lammastuotteita myyvä Korsnäs Östergård, Ytterholmin Västeräng, jossa kahvila on avoinna, ja Paratiisin viinitila Tackorkissa, joka kertoo viinintuotannostaan. Paraisilla voi vierailla Stentorpin lammastilalla, joka järjestää muun muassa paimenkoiranäyttelyn.

Aiemmin mukana on ollut myös useita tiloja Korppoossa, mutta tänä vuonna ne eivät osallistu tapahtumaan.

Saariston Sadonkorjuujuhlien markkinoiden järjestäjä on Pro Nauvo.

Tuuli Meriläinen

tuuli.merilainen@aumedia.fi