Herkkuja sunnuntaikahvilasta

Sawa kahvila
Julkaistu:
Baklava. Bushra (vas.) on tehnyt baklavaa maistiaiseksi. Ali osallistuu kahvilaprojektiin taloudellisena neuvonantajana.

Paraisten toimeliaat pakolaisnaiset perustavat sunnuntaikahvilan Runebergin talolle. Hyväntekeväisyyskahvila järjestetään yhteistyössä Punaisen Ristin Monikulttuurisen työryhmän ja suomalaisen seurakunnan kanssa. Syyrialaisnaiset Zamzam, Bushra, Mehdiya ja Tahani sekä 1999 entisestä Jugoslaviasta tullut Ardiana, tulevat kuutena kesäsunnuntaina pitämään kahvilaa ja leipomaan erilaisia leivonnaisia myyntiin. Taustatukena ovat Monikulttuurisen työryhmän Sirkka Koivunen ja Päivi Nisula. Pakolaisnaiset ovat oppineet leipomaan maidensa perinneleivonnaisia äideiltään ja esiäideiltään. Ulkokahvila Sawa tulee sijaitsemaan Runebergintalon pihassa, Suntin reunalla. Kahvilan tuotteita voi ostaa myös kotiin.

naiset voivat saada kipinän

työskentelyyn tällä alalla.

Monikulttuurinentyöryhmä keskittyy tällä hetkellä pääasiassa viiden kiintiöpakolaisina Paraisille saapuneen syyrialaisperheen kotouttamiseen. Kesäkahvila tarjoaa oivan mahdollisuuden kohtaamaan paikallisia ja harjoittelemaan suomen kieltä, jota perheet ovat opiskelleet talvella. Ottamalla pieniä askelia työelämään naiset voivat myös parhaassa tapauksessa saada kipinän työskentelyyn tällä alalla. Esimerkiksi neljän lapsen äiti Bushra on ollut Suomessa nyt 2,5 vuotta. Hän on oppinut suomen kielen erittäin nopeasti ja unelmoi nyt opiskelevansa kokiksi. Hän toteaa, että Paraisilla on juuri nyt hyvä olla, vaikka hän ikävöi kotimaahan jääneitä perheenjäseniään.

Afganistanilaissyntyinen Ali Norouzi on ollut Suomessa jo 15 vuotta. Hän opiskelee viimeistä vuotta tradenomiksi ammattikorkeakoulu Noviassa. Hän toimii monikulttuurisen kahvilatyöryhmän kassanhoitajana ja taloudellisena neuvonantajana. Ali osaa neuvoa miten esimerkiksi osuuskunta perustetaan ja miten sen talousasioita hoidetaan.

Runebergintalon pihassa (Runeberginranta 6) sijaitseva kahvila on avoinna kuusi seuraavaa sunnuntaita klo 12 – 16.

Laura Johansson

050 555 9292

laura.johansson@aumedia.fi