Oppimiskeskus vihittiin virallisesti käyttöön maanantaina

en grupp människor sitter på en läktare och samtalar
Iloisia kohtaamisia. Paraisten lukion ja Paraistenseudun koulun rehtori Ari Rintanen kättelee maanantaisen tilaisuuden kutsuvieraita. Kuva: Mikael Heinrichs
Julkaistu:
en grupp människor sitter på en läktare och samtalar
Iloisia kohtaamisia. Paraisten lukion ja Paraistenseudun koulun rehtori Ari Rintanen kättelee maanantaisen tilaisuuden kutsuvieraita. Kuva: Mikael Heinrichs

Maanantaina koittivat vihdoin Brava-oppimiskeskuksen Paraisten osan viralliset avajaiset juhlapuheilla, esityksillä ja kahvitarjoilulla henkilökunnalle ja kutsuvieraille.

Yleisön joukossa oli kaupungin ja koulujen johtavien virkamiesten ja poliitikkojen lisäksi myös paljon entisiä päättäjiä, jotka olivat mukana oppimiskeskuksen investointipäätöksiä tehtäessä.

Koulujen yhteensä noin 740 oppilasta ja opiskelijaa seurasivat avajaisia ??suorana luokkahuoneissaan.

Juhlapuheen piti urheilu- ja nuorisoministeri Sandra Bergqvist, joka itse sai valkolakin Pargas svenska gymnasiumista vuonna 2000.

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan puheenjohtaja Maj Björk lausui kaupungin tervehdyksen, kun taas rehtorit Annika Gustafsson, Ari Rintanen ja Christa Andersson kertoivat Bravan arjesta riimeillä.

Kaikki ei ole ollut ruusuilla tanssimista

Rivien välistä kävi ilmi, että kaikki ei ole ollut ruusuilla tanssimista - he ovat kamppailleet sekä ahtaiden luokkahuoneiden että sääntöjen kanssa, joiden muotoileminen kesti kauan. Matkan varrella on tehty kompromisseja – ja mopopysäköinti odottaa tiettävästi edelleen lopullista ratkaisua.

Puheiden välissä Sarlinin koulun ja Paraistenseudun koulun oppilaat esittivät musiikillista viihdettä, jossa oli kappaleita Veronica Maggiolta, Kuumaalta ja Coldplaylta.

Tänä syksynä uusissa tiloissaan aloittaneen Sarlinin koulun, Paraistenseudun koulun, PSG:n ja Paraisten lukion sekä ammatillisen kouluttajan Axxellin välinen yhteistyö on vielä suunnitteluvaiheessa, mutta ainakin Sarlinska skolanin rehtori Christa Andersson ja PSG:n rehtori Annika Gustafsson odottavat innolla että yhteistyö lähtee kunnolla käyntiin.

– Toistaiseksi konkreettinen yhteistyö ei ole alkanut, mutta keskusteluja on käyty. Ajatuksena on jatkaa työtä aikaisintaan syysloman jälkeen, kun Axxell on myös hieman sopeutunut uuteen arkeen Koulukadulla, Gustafsson sanoo.

Itse asiassa kyse on yhteensä kuudesta eri oppilaitoksesta, jotka ovat nyt saman katon alla, kun lasketaan mukaan myös Tuva-koulutusta tarjoava ammatillinen kouluttaja Optima (valmentava koulutus vailla toisen asteen tutkintoa oleville henkilöille) ja Telma-koulutus (työhön ja itsenäiseen elämään valmentava koulutus) Koulukadulla.

Mikael Heinrichs

Käännös: Tuuli Meriläinen