Paraisten valtuusto valitsi uuden puheenjohtajan – etäkokousten jatko vaakalaudalla?

Mikael Heinrichs
en man i skägg sitter vid ett bord
Jan "Bambu" Eriksson on Paraisten kaupunginvaltuuston tuore puheenjohtaja ja jatkaa valtuuston johdossa valtuustokauden loppuun asti keväälle 2025.
Julkaistu:

Jan “Bambu” Eriksson (r.) valittiin maanantaina ilman keskustelua Paraisten kaupunginvaltuuston uudeksi puheenjohtajaksi kun RKP:n Tomas Björkroth siirtyi Loviisan kaupunginjohtajaksi. RKP oli aiemmin äänestänyt omasta ehdokkaastaan.

Björkrothille myönnettiin ero myös muista kunnallisista luottamustoimistaan. Valtuustoon nousi näin ollen Tomas Jansén (r.).

Alueellisessa ympäristölautakunnassa Björkrothin korvaajaksi nousee puolestaan Kaj-Johan Karlsson (r.).

Valtuuston etäkokoukset pannaan?

Eriksson totesi jo kokouksen alussa, että kaikkien etänä osallistuvien tulisi pitää kamera päällä kokouksen ajan ja oli muutenkin tarkkana muodollisuuksien suhteen.

– Pyysin kaikkia puhujia astumaan puhujapönttöön sanomaan sanottavansa, mikä mielestäni korostaa valtuuston arvokkuutta ja siitä aion myös pitää kiinni, Eriksson totesi kokouksen jälkeen.

Hän on aikaisemmin valtuutetun ominaisuudessa ollut etä- ja hybridikokousmallin vankka vastustaja. Mielipide ei ole muuttunut puheenjohtajuudesta huolimatta.

Mikael Heinrichs
en man står vid en talarstol med en kommunvimpel bredvid sig
Kaupunginjohtaja Tom Simola kehui Paraisten kasvupotentiaalia omassa ajankohtaisten asioiden katsauksessaan.

Kaupunginjohtaja Tom Simola aloitti kokouksen ajankohtaisella katsauksella, jossa hän totesi Paraisten kaupungilla olevan kaikki edellytykset kasvuun – mikäli kasvua todella halutaan.

– Meidän pitäisi pystyä näkemään iso kuva ja olla kiinnittymättä pieniin, rutiininomaisiin yksityiskohtiin. Uuden organisaation sisäänajaminen tulee viemään oman aikanasa, arviolta ainakin vuoden verran.

– Kaupungintalon ensimmäisen kerroksen osalta meidän pitäisi myös miettiä miten me virkamiehinä voisimme tulla vielä lähemmäs kaupunkilaisia. Meidän pitäisi olla vielä helpommin tavoitettavissa, Simola sanoi.

Lisämääräraha herätti kysymyksiä

Rakennus- ja ympäristölautakunnalle myönnetty 250 000 euron lisämääräraha maakauppoja varten herätti kysymyksiä salissa. Sekä Markku Orell (kok.) että Lotta Laaksonen (vas.) halusivat lisätietoja mahdollisesti hankittavista alueista.

Simola ei kuitenkaan sen tarkemmin avannut mistä alueista oli kyse, mutta Nauvossa sijaitseva alue on käsiteltävänä rakennus- ja ympäristölautakunnan lisälistalla keskiviikkona.

Siinä on kyse yhteensä noin 5,1 hehtaarin kokoisesta neljän kiinteistön kokonaisuudesta Norrstrandintien ja Saaristotien kulmassa. Alueella sijaitsee hallirakennus ja golfrange sekä matkailuautojen pysäköintialue. Ehdotettu kauppahinta on 136 600 euroa.

Paraisten keskustan alueella ostettavaksi kaavailtua aluetta ei paljastettu. Rakennus- ja ympäristölautakunta tekee ostopäätökset alle 300 000 euron kiinteän omaisuuden osalta.

Reporter (Pargas)
Julkaistu: