Pargas Beatles Fest – pienin, mutta myös monipuolisin?

två män och en kvinna med ett reklamskynke
Pargas Beatles Fest on ehkä maailman pienin Beatles-festari, mutta myös uusin jaehkä monipuolisin? Vasemmalta Hunger & Törstin ravintolapäällikkö Viljam Laurila, Riddo Ridberg ja Myyri Ruokolahti. Kuva: Mikael Heinrichs
Julkaistu:

Kautta aikain ensimmäinen Pargas Beatles Fest järjestetään Hunger & Törst -ravintolassa viikonloppuna 27.–28. syyskuuta. Tarjolla on monipuolisesti Beatlesin musiikkia, mutta myös muuta saman aikakauden tarjontaa.

Riddo Ridbergillä on kolmoisrooli kun Paraisten tuorein musiikkifestivaali järjestetään ensimmäistä kertaa reilun parin viikon kuluttua. Hän on tietenkin esiintyjänä oman She’s Leaving Home -yhtyeen riveissä, mutta samalla koko tapahtuman tuottaja ja artistivastaava.

Ajatus omasta festivaalista syntyi lukuisten ulkomaankiertueiden aikana, sillä SLH on kiertänyt viimeisten reilun kuuden vuoden aikana runsaasti Beatles-tapahtumia eri puolilla maailmaa.

Idea lähti pikkuhiljaa kytemään, ja viime syksynä tehtiin päätös siitä, että tänä syksynä Paraisilla nähdään ikioma Beatles-festari.

– Ensimmäiset yhteydet esiintyjiin otettiin alkuvuodesta ja sillä tiellä olemme. Itse asiassa meillä on jo muutama esiintyjä valmiina ensi vuotta ajatellen, Ridberg sanoo.

Yhtyeen jäsenillä on runsaasti omakohtaista kokemusta siitä mikä toimii ja mikä ei välttämättä toimi. Samalla tehtiin myös tietoinen valinta siitä, että rekisteriä laajennetaan.

– Meillä on esimerkiksi suhteellisen paljon naisia lavalla, kun monissa ulkomaisissa Beatles-tapahtumissa mennään melko perinteisesti ja miesvoittoisesti, toteaa SLH:n solisti Myyri Ruokolahti.

Hän tulee tällä kertaa esiintymään myös perjantai-illan konsertissa Yoko Onon kappaleilla.

– Olemme erittäin tarkkoja tasa-arvoisuuden suhteen ja meillä on myös tapahtumajärjestäjänä tietynlainen vastuu sen toteutumisesta, hän muistuttaa.

Festivaali on kaksipäiväinen ja kaikki konsertit järjestetään Hunger & Törstin ravintolassa.

en svartvit bild på en man i solglasögon
Clark Gilmour. Kuva: Lehdistökuva

Perjantain iltakonsertissa on Ruokolahden lisäksi luvassa ruotsalais-amerikkalaisen laulaja-lauluntekijä Rebecca Tilles ja brittiläinen Clark Gilmour, joka esiintyy eräänlaisena elävänä jukeboksina ammentaen kappaleita Beatlesin ja muiden aikalaisten laulu-aarteesta. Yleisö saa siis toivoa omia suosikkikappaleitaan illan aikana.

Lauantaina on luvassa ilmaiskonsertti päivällä, jossa tarjolla on maistiaisia useilta esiintyjiltä. Mukana on myös runsaasti paikallisväriä, sillä esiintyjien joukossa on myös Gubbrockarna-yhtye 4 Sirs sekä musiikkiopisto Arkipelagin oppilaista koostuva yhtye. Naisvoimaa on niin ikään luvassa Poprockkören-kuoron muodossa ja Gilmour päättää tilaisuuden juttutuokiolla legendaarisesta The Cavern Clubista, jonka aikana myös yleisöllä on mahdollisuus esittää kiperiä kysymyksiä.

Lauantain iltakonsertti on tapahtuman pääkonsertti, joka alkaa kello 18 ja jatkuu puoleenyöhön asti.

en svartvit bild på fyra män som springer längs en gata
The Beatles Sessions tulee Alankomaista. Kuva: Lehdistökuva

Silloin on luvassa hollantilaisen The Beatles Sessions -yhtyeen ensimmäinen esiintyminen Suomen kamaralla energisillä ja raikkailla tulkinnoilla. Göteborgilainen Bluebirds over Sweden tuo mukanaan akustista musiikkia kolmisointuisilla lauluosuuksilla höystettynä.

Tapahtumaan myydään yhteensä noin 200 lippua, ja suuri osa paikoista on pöytäpaikkoja. Molempina iltoina on tarjolla Beatlesvaikutteinen ruokalista ja päiväkonsertin aikana on puolestaan mahdollista nauttia lounasta.

– Olemme erittäin kiitollisia kaikista tukijoista, sponsoreista ja yhteistyökumppaneista, joita ilman tämän tapahtuman järjestäminen ei olisi mahdollista, Ridberg sanoo.

Lisätietoja tapahtumasta osoitteesta pargasbeatlesfest.com.

Mikael Heinrichs