Piffen voitti mitaleja ja plaketteja

Annika Andersson
Kolme hymyilevää naisurheilijaa.
Voittajat maalissa. Hanna Lonka, Åsa von Schoultz ja Sanna Nymalm nappasivat kultaa luokassa N45.
Ingela Mattsson
Julkaistu:

Yli 2100 suunnistajaa kokoontui tänä viikonloppuna SM-kilpailuihin Rautalammille. Lauantaina keskimatka kisattiin märässä ja mäkisessä eräämaassa. Pargas IF:n suunnistajat saivat tällä kertaa kultamitalin ja neljä plakettia. Naisten ja miesten pääluokkaan oli kerääntynyt myös aika suuri määrä ulkomaalaisia ​​juoksijoita, jotka harjoittelevat kahden viikon kuluttua Kuopiossa järjestettävää maailmancupin finaalia ja ensi kesän MM-kisoja silmällä pitäen. Suomalaiset suunnistajat hallitsivat kuitenkin maaston parhaiten. Kuten kaksi viikkoa sitten, Tampereen Pyrinnön Venla Harju ja Kalevan Rastin Miika Kirmula voittivat kultaa. Muun muassa maailmancupia johtava ja tämän kesän viisinkertainen mestaruusmitalisti Simona Aebersold (kolmas) jäi jälkeen haastavassa maastossa.

Taktiikka ei toiminut

Piffenin Amy Nymalmilla oli vaikeuksia löytää toinen ja kolmas rasti, ja hän putosi varhain kilpailusta N21:ssä. Radan loppu sujui ilman suurempia ongelmia ja hän nousi SM:ssä sijalle 21.

– Tavoitteena oli saada mitali jotta saisin paikan maailmancupiin. Koska vauhtini ei ole parhaimmillaan, aloitin ylinopeudella ja pummasin jo kakkosella ja kolmosella, kertoo aika pettynyt Nymalm epäonnistuneesta taktiikastaan.

Yvonne Gunell saavutti niukasti A-finaalipaikan N21:ssä. Finaalissa hän suoriutui tasaisesti ja oli 29. Vanhimmassa tyttöluokassa N20 Emmi Virtala jatkoi tasaisia ​​ja hyviä suorituksiaan, mikä riitti tällä kertaa viidenteen sijaan.

Elton Palmroos nappasi SM-plaketin

Sanna Nymalm
Kaksi nuorta henkilöä sateenvarjoineen.
Elton Palmroos sai ensimmäisen SM-plakettinsa ja Elliot Palmroos suoriutui myös hyvin.

Keskimatkalla 14-vuotiaat voivat osallistua myös 15-vuotiaiden luokkaan, ja tähän mahdollisuuteen Piffenin veljekset Palmroos tarttuivat. Elton teki tasaisen suorituksen, joka riitti kahdeksanneksi M15:n vuoden vanhempien poikien joukossa. Tästä hänelle myönnettiin ensimmäinen FM-plaketti. Elliot - joka sai viikko sitten kaksi yleisurheilun SM-mitaliaTurun Urheiluliiton väreissä – oli alussa hyvässä vauhdissa, mutta lopun suuri pummi pudotti hänet sijalle 33.

Kaksi viimeistä plakettia saivat Hanna Lonka neljännestä sijasta N45:ssä ja Sören Nymalm kuudennesta sijasta M50:ssä. Marika Blomqvist oli sijalla 12 luokassa N55:ssä.

Suunnistajien SM-viikonloppu jatkui sunnuntaina viestillä Rautalammilla. Pohjois-Karjalan metsä oli märkää ja monet polut olivat todellisia mutalätäköitä edellisen päivän suunnistuksen jälkeen. Kova maasto nosti todellakin esille parhaat joukkueet.

Kultaa oldgirlseille

N45-luokassa Pargas IF:n oldgirlsit selviytyivät haasteista hyvin, kun taas kilpailijoilla oli enemmän tai vähemmän ongelmia rastien löytämisessä. Tämä toi selvän kullan Sanna Nymalmille, Åsa von Schoultzille ja Hanna Longalle.

Pääluokissa lauantain kultamitalistit ratkaisivat viestit ankkurietapeilla. Venla Harju vei Tampereen Pyrinnön toiseen viestikultaan ja Miika Kirmula ratkaisi miesten kisan Kalevan Rastin hyväksi. Sijalla yksitoista Piffenin naiset olivat ensimmäinen joukkue joka jäi ilman plakettia. Lähtöetapin Gunell menetti jonkin verran aikaa pienten virheiden vuoksi ja putosi 22. sijalle lähes 60 joukkueen joukossa. Emmi Virtala menestyi naisten joukossa hyvin ja nosti joukkueen sijalle 17. Ankkuri Amy Nymalm onnistui paremmin kuin edellisenä päivänä ja nosti joukkueen sijalle yksitoista.

Sijalla yksitoista oli myös kaksi muuta Piffen-joukkuetta: Sverre Hågensen, Simon Engström ja Elias Lindroos M20-sarjassa sekä M50-joukkue Petter Rönnlöf, Jon Engström ja Sören Nymalm.

Myös Piffenin M16-joukkue menestyi hyvin. Joukkueeseen kuului kaksi M14-poikaa, Elliot ja Elton Palmroos lähtö- ja ankkurietapeilla sekä N15-tyttö Saga Rantanen toisella etapilla. Joukkueen lopullinen sijoitus oli 16:s 37 joukkueen joukossa.

Käännös: Tuuli Meriläinen