Piffenin naiset pelaavat tärkeimmän ottelunsa vuosiin sunnuntaina

Mikael Heinrichs
ryhmä jalkapalloilijoita kokoontuneena valmentajan ympärille
Pargas IF:n naiset odottavat innolla sunnuntain Roots Cupin loppuottelua, joka parhaassa tapauksessa voi tuoda seuralle jopa 3 000 euron palkintopotin.
Julkaistu:

Pargas IF:n naisten joukkueen nousuhaaveet ovat enää seitinohuet ja muiden käsissä Kolmosessa, mutta sunnuntaina on luvassa harvinaista herkkua cupfinaalin muodossa. Joukkue nimittäin kohtaa Nummelan Palloseuran Roots Cupin loppuottelussa Tampereen Tammelan stadionilla osana cup-kilpailujen superviikonloppua.

Puolustaja Malin Wahtera ja keskikenttäpelaaja Michelle Ekholm odottavat innolla sunnuntain ottelua, joka on ehdottomasti yksi kauden kohokohdista.

– Loppuottelupaikka on todella hieno saavutus, mutta vastus tulee varmasti olemaan kova. NuPS tulee kuitenkin pääkaupunkiseudun lohkosta, jossa taso lienee astetta kovempi. Cupissa on ollut hauska kohdata hieman erilaisia joukkueita kuin sarjassa, he toteavat.

Pelaaminen uudella Tammelan stadionilla tulee varmasti myös olemaan kokemus jo sinällään.

– Onhan se hienoa päästä pelaamaan kunnon stadionilla, jossa varmasti on oma tunnelmansa. Puitteet ovat ainakin kunnossa, mutta emme lähde sinne ihastelemaan niitä vaan voittamaan, sanoo maalivahti Helinä Kuisma.

Välierä oli kauden parasta Piffeniä

Wahteran mielestä välieräottelu Hyväskylässä Palokan Rientoa vastaan oli ainakin avauspuolikkaan osalta kauden parasta Piffeniä toistaiseksi.

– Vastustaja oli selvästi fyysisempi kuin tavanomaiset sarjassa kohtaamamme vastustajat. Vaikka he tasoittivat ottelun toisella puoliajalla, emme antautuneet ja lopussa Minea Järnström iski voittomaalin suoraan kulmapotkusta.

Sarjassa Piffenin naisilla on tällä hetkellä viisi pinnaa matkaa kärkeen kun joukkueilla on pelaamatta enää yksi tai kaksi ottelua. Joukkue ehtii vielä pelaamaan sarjapelin Liedon Palloa vastaan torstai-iltana ennen sunnuntain cup-ottelua.

Valmentaja Jonathan Brazierille cup-finaali on samalla viimeinen mahdollisuus voittaa jotain suurta joukkueen mukana, sillä hän ei jatka päävalmentajana ensi kaudella.

Pargas IF:n ja Nummelan Palloseuran välinen loppuottelu pelataan Tampereella sunnuntaina kello 11 alkaen. PIF-naiset järjestävät kannattajamatkan otteluun. Lähtö Paraisilta tapahtuu kello 8.15. Ilmoittautumiset bussiin numerosta 040-529 6282.

Kaikki cup-finaalit nähdään myös suorina lähetyksinä Ruutu+ -palvelussa.

Cupien finaaliviikonloppu 20.–22.9.:

  • Perjantai 20.9. klo 19:00 miesten Regions Cup: Kultsu FC–KaPa
  • Lauantai 21.9. klo 13:00 miesten Roots Cup: Fish United–TPS M35
  • Lauantai 21.9. klo 18:00 miesten Suomen Cup: FC Inter–KuPS
  • Sunnuntai 22.9. klo 11:00 naisten Roots Cup: PIF–NuPS
  • Sunnuntai 22.9. klo 14:30 naisten Regions Cup: FC Honka T18–NJS
  • Sunnuntai 22.9. klo 18:30 naisten Suomen Cup: HJK–FC Honka
Reporter (Pargas)
Julkaistu: