Uudistettu syysilme PK:lle

Kuva: Pixabay
Julkaistu:

Tämän viikon tuhti PK-lehti on viimeinen laatuaan. Tai no, mitään suurta draamaa ei ole luvassa ja mahtavia lukupaketteja on vastaisuudessakin luvassa. Ensi viikolla saat kuitenkin lehden, joka on saanut syksyn kunniaksi lempeän kasvojenkohotuksen, sisältöön vaikuttamatta.

PK on jatkossakin kerran viikossa ilmestyvä kaksikielinen sanomalehti. Lehti, joka haluaa päästä lähelle lukijoitaan ja pitää nimensä mukaisesti silmällä erityisesti Paraisia.

Mutta ne, joilla on tarkka visuaalinen silmä, saattavat huomata, että olemme tehneet pieniä muutoksia taittoon. Lehden värit säilyvät, mutta PK saa täysin uudet fontit: Publico Banner ja Duplicate Sans. Toivottavasti uusi puku tuntuu sekä raikkaalta että tutulta.

Ja ei huolta, kaikki, mitä PK:n lukijat arvostavat sisällöllisesti myös säilytetään, mukaan lukien Ajassa, kolumnit, urheilu, lukijapostit ja Meidän kesken.

Suurin, toki lukijoille näkymätön, muutos on se, että vastuu PK:n ulkoasusta siirtyy Vasabladetin printtitoimitukselle seuraavasta numerosta (19.9.) alkaen. Näinä digitaalisina aikoina tätä sommittelutehtävää on helppo hoitaa myös etänä.

Tähän mennessä PK:n toimitus on tehnyt taiton, mikä on vienyt paljon aikaa. Kun PK:ta taittaa jatkossa omistautuneet ja printtiin erikoistuneet toimittajat, Paraisten omalle toimitukselle jää enemmän aikaa ja tilaa panostaa entistä parempiin sisältöihin ja digitaaliseen kehitykseen.

PK:tahan ei julkaista vain kahisevana lehtenä, vaan sitä voi lukea myös verkossa ja e-lehtenä, ja siksi pyrimme parantamaan käyttökokemusta niille, jotka haluavat lukea PK:ta ruudulta. Haluamme totta kai palvella lukijoita ja mainostajia jatkossakin mahdollisimman sujuvasti, julkaisukanavasta riippumatta.

Kiitos, että luet PK:ta!

Susanna Landor

Vastaava päätoimittaja