Vanhan Malmin asukasyhdistys täyttää 30 vuotta - "Yhdistyksessä on aktiivisia ja innokkaita jäseniä"

Anne Pelkonen
Mies ja nainen katsovat katonrajaan vanhassa talossa.
Puheenjohtaja Ralf Juslin ja sihteeri Marika Eklund-Pelto i Raskenin mökissä. Mökistä on tarkoitus tehdä kylätalo, jossa voi järjestää pieniä tapahtumia.
Julkaistu:

Tänä vuonna Vanhan Malmin asukasyhdistys täyttää 30 vuotta ja yhdistys järjestää tuttuun tapaan jäsenilleen vuosittaiset juhlat. Juhlat järjestetään lauantaina 21. syyskuuta klo 18.00 Hunger & Törst -ravintolassa Paraisilla.

– Yhdistyksen rekisteröinnistä on kulunut 30 vuotta, mutta en tiedä tarkalleen, milloin yhdistyksen toiminta alkoi, kertoo yhdistyksen puheenjohtaja Ralf Juslin.

Hyvä tapa oppia tuntemaan naapurit

Juslin kertoo, että Vanhan Malmin asukasyhdistyksellä on jäseninä noin 65 kotitaloutta ja jäsenjuhla on asukkaille hyvä tilaisuus tutustua toisiinsa. Jäseninä on myös muutama alueella sijaitseva yritys.

– Monet uusista asukkaista ovat ilmoittautuneet juhlaan, Juslin sanoo.

Raja tulee vastaan

Juhlavuosi tulee mahdollisesti näkymään jollain tavalla perinteisillä joulumarkkinoilla, kun taas tulevat syysmarkkinat viedään läpi perinteiseen tyyliin. Syysmarkkinat järjestetään samana päivänä kuin jäsenjuhlat. Juslin sanoo, että joulumarkkinat ovat vuoden tärkein ja eniten työtä vaativa tapahtuma.

– Joulumarkkinat ovat kasvaneet paljon, mutta on tärkeää, että ne ei kasva liikaa, koska ne toteutetaan kuitenkin vapaaehtoisvoimin.

Ei ainoastaan markkinoita

Vaikka ulkoiset odotukset yhdistystä kohtaan ovat markkinoiden suhteen korkealla, yhdistys ehtii myös tehdä paljon muuta. Yhdistys järjestää retkiä ja aikoo vierailla asukasyhdistys Gamla Stanin luona Tammisaaressa katsomassa, miten he siellä toimivat.

Yhdistys on myös yhdessä kaupungin kanssa tuonut Vanhalle Malmille lisää roskakoreja ja tavoitteena on lisäksi uudistaa Malmin opaskartat ja lisätä niiden määrää. Adventtikalenterista tuli niin suosittu, että perinne jatkuu myös tänä vuonna ja joulusilta koristellaan.

Iso projekti

Iso projekti on Raskenin mökki, jota yhdistys vuokraa Paraisten puhelimelta.

– Korjaamme sen kylätaloksi, eli paikaksi, jossa voimme säilyttää yhdistyksen papereita ja järjestää pieniä tapahtumia. Kunnostamme Partelin pihan puoleisen julkisivun ja yritämme saada taloon sähköä ja lämpöä, jotta sen kunto ei huonone entisestään. Raskenin 1760-luvulta peräisin oleva talo on yksi alueen vanhimmista rakennuksista.

Uudet jäsenet tervetulleita

Juslin sanoo, että kuten kaikki muutkin yhdistykset, asukasyhdistys tarvitsee pikku hiljaa uusia innokkaita henkilöitä mukaan, jotta toiminta tulevaisuudessakin pelittää.

– Tällä hetkellä toiminta sujuu edelleen hyvin. Yhdistyksellä on aktiivisia ja innokkaita jäseniä.

Tietoja yhdistyksestä löytyy osoitteesta gamlamalmen.com.

Reporter/Toimittaja - Pargas Kungörelser/Paraisten Kuulutukset (Skärgården/Saaristo)
Julkaistu: