Vierasvenesatama avataan maanantaina
Yrittäjä Kjell Gustafsson avaa vierasvenesataman maanantaina 4. toukokuuta ja siirtää samalla Kjell’s Kitchenin noutoruokalounastarjoilunsa sinne.
– Nykyisten määräysten vuoksi en saa laittaa yhtään pöytää tai tuolia ulos. Ihmiset eivät saa kokoontua, hän sanoo.
Lounaan lisäksi vierasvenesatamassa tarjolla on myös kioskimyyntiä, esimerkiksi jäätelöä.
Jos hän saa avattua suunnitellusti, ovat neljä kesätarjoilijaa ja keittiöhenkilökunta töissä.
Viime aikoina hänen kokkinsa on ollut lomautettuna ja Gustafsson on työskennellyt yksin.
Cateringtehtävät ovat menneet metsään
Hän toteaa, että tämä kesäkausi on epävarma kaikille ja se on vaikeaa.
– Minun osaltani kausi on jo piloilla. Mikään ei voi pelastaa kesää, varsinkin kun kaikki catering-tehtävät ovat menneet metsään. Kaikki on ollut tyhjää jo kuukauden ajan. Catering on yritykselle tärkeää, lounastarjoilu on enemmänkin palvelua sen rinnalla.
Hänellä on varattuna 8–9 häätilaisuutta kesälle ja hän toivoo, että ne toteutuvat.
– Joissakin häissä olisi noin sata vierasta. Nyt on epävarmaa, miten niiden kanssa käy. Luulen kuitenkin, että vieraiden määrä laskee, jos häitä edes voidaan järjestää.
– Minulla on kokoushuone Norrbyssä ja aikaisemmin se on ollut varattuna useita kertoja viikossa. Nyt kaikki sellaiset ovat tippuneet pois. Se on aika surullista, mutta nyt on tehtävä parhaansa tässä tilanteessa.
Satamapalvelut veneilijöille
Satamapalvelut veneilijöillä tulevat toimimaan saunan ja sähkön suhteen normaalisti.
Gustafssonin suunnitelmissa on myös hampurilaiset ja salaatit noutoruokana lounasajan jälkeen.
– Meidän on yritettävä kaikkea, mikä vaan on mahdollista.
Tämä kesä tulee olemaan hänen viides kesänsä yrittäjänä vierasvenesatamassa. Sopimus kaupungin kanssa päättyy syksyllä.
Sen, että Café Kajutan toimii nyt naapurissa, hän näkee positiivisena asiana.
– On hyvä, että he myyvät polttoainetta. Me täydennämme toisiamme. Mitä enemmän täällä on, sitä enemmän se houkuttelee väkeä. Meidän pitää myös sopia, että meillä ei ole ohjelmaa ja trubaduureja samana iltana.
Vierasvenesataman take away-lounas tarjotaan arkipäivisin kello 10.30–14 maanantaista 4. toukokuuta lähtien.
Carina Holm carina.holm@aumedia.fi
Käännös Timo Järvenpää